צריכים גיזום עצים? השאירו פרטים וחוזרים במהירות!

עקירת עצים

עקירת עצים הנה פעולה המצריכה כלים מיוחדים ונחשבת למורכבת מחלופות אחרות כמו כריתת עץ או גיזום. בעמוד זה תקבלו את כל המידע שאתם צריכים על עקירת עצים בשטח פרטי, בגינה או בפרדס. ראו מה המחיר ואיך זה מתבצע, מי אחראי על הפינוי, מה אומר החוק לעקירת עצים ואיך למצוא עוקר עצים מומלץ באזורכם בקלות ובמהירות.

מתי נצטרך לעקור עץ?

עקירת עץ הנה פעולה המתבצעת להוצאת העץ מהאדמה בשלמותו כולל השורשים, והשארת האדמה נקיה לחלוטין. הצורך לעקירת עץ יגיע לרוב מהסיבות הבאות:

  • העתקת עץ למקום אחר - אם אתם עוברים לבית אחר ורוצים לקחת איתכם עץ שטיפחתם וגדלתם או אם קיים צורך בהעברת העץ למיקום אחר בגינה או לגינה, ישנה אפשרות לבצע העתקת העץ - עקירת העץ ושתילתו מחדש במיקום הרצוי.
     
  • שדרוג / שינוי הגינה - רבים אשר בוחרים לשנות את עיצוב הגינה או לשדרג אותה בצמחייה חדשה, בוחרים לעקור עצים קיימים לטובת העיצוב החדש.
     
  • מזיקים / עץ חולה - במקרה של מזיקים הפוגעים בעץ קיים (כמו חדקונית הדקל הפוגעת בדקל), או כאשר ישנו עץ חולה משורשיו, יהיה צורך בעקירת העץ והשארת האדמה נקייה ממזיקים או מחלות שעשויות להתפשט לשאר הצמחייה.
     
  • פגיעת שורשים בתשתיות / שבילים - ישנם מצבים בהם שורשי העץ גדולים ומתפרסים מעל לקרקע ופוגעים בתשתיות אינסטלציה וביוב או שבילים מסביב לבית - במקרה כזה יהיה צורך בעקירת העץ כולל כרסום השורשים.
     
  • עקירת עץ לצורך בניה - ביצוע עקירת עצים לצורך בנייה או שיפוץ המחייבים את עקירתו ופינוי למקום אחר. 

עקירת עצים

איך מתבצעת עקירת עצים?

עקירת עצים, בעיקר בבית פרטי, הנה פעולה לא פשוטה כיוון שהיא מצריכה כלים מיוחדים כמו שופל או מנוף ולא תמיד ישנה גישה נוחה לבצע אותה. כמו כן פעולה זו כוללת הוצאת כל חלקי העץ ולכן תהייה מורכבת יותר מגיזום או כריתת עץ הפועלים רק על חלק העץ הנמצא מעל הקרקע. ביצוע עקירת עץ יכול להתבצע ב2 דרכים עיקריות:

  1. גיזום, כריתה ועקירת הגדם והשורשים - אחת הדרכים לעקירת עץ תהייה ע"י חלוקת העיקרה לשלושה שלבים: גיזום העץ ע"י מנוף / סנפלינד, כריתת הגזע והענפים ולבסוף עקירה הגדם שנותר והוצאת השורשים.
     
  2. חפירה ושליפת העץ עם מנוף - דרך נוספת לעקירת עץ היא הוצאתו בשלמותו ולא בחלקים. דרך זו מתבצעת ע"י חפירה מסביב לעץ בעזרת שופל לחשיפת השורשים ולאחר מכאן קשירת העץ למנוף והוצאה שלו בשלמות החוצה. דרך זו מקובלת בעיקר במקרה של העתקת עצים בהם יש צורך בשתילת העץ במקום אחר.

מה המחיר עבור עקירת עץ?

מחיר עקירת עץ יהיה תלוי במספר פרמטרים כמו גודל העץ, קוטר הגזע, היקף השורשים, הגישה אליו ומורכבות העבודה. יחד עם זאת ניתן להגיד כי המחיר הממוצע לעקירת עצים ינוע בין 800 - 3,000 ש"ח. כמובן שהמחיר עשוי להשתנות ולהתייקר בהתאם לפרמטרם שציינו ולכמות העצים הנדרשת.

מחיר ממוצע לעקירת עצים

מחיר ממוצע לעקירת עצים: 1650 ₪

טווח מחיר גבוה 3000 ₪

טווח מחיר נמוך 800 ₪

השוו בין עוקרי עצים וחסכו

עקירת עצים אינה עסק זול ועשויה להגיע לאלפי שקלים. אם אינכם רוצים להוציא עלויות מיותרות, אנו ממליצים לבצע השוואת מחירים ולא להסתמך על הצעת מחיר אחת. דרכנו תוכלו לקבל עד 3 הצעות מחיר מעוקרי עצים מומלצים באזורכם ולמצוא את ההצעה הזולה, המתאימה והמשתלמת עבורכם. השאירו פרטים, השוו וחסכו עד 39% במחיר!

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-9995124

החוק לעקירת עצים - מה זה אומר?

עקירת עצים, בעיקר במקרה של עקירת עצי פרי או עצים מוגנים ובוגרים מחייבת אישור מפקיד היערות הממונה באזור המגורים וביצוע עקירה ללא אישור נחשבת לעבירה פלילית על החוק. את האישור ניתן לקבל ע"י הגשת בקשה מסודרת לרשות המקומית וקבלת האישור לאחר מכן. עץ בוגר מוגדר כעץ בגובה של 2 מטר ומעלה אשר קוטר הגזע שלו הנמצא במרחק של 130 ס"מ מהקרקע הוא 20 ס"מ ומעלה.

מי אחראי על פינוי עץ לאחר עקירה?

פינוי העץ לאחר העקירה לרוב יתבצע ע"י עוקר העצים למקום המוגדר לפינוי גזם הנמצא בקרבת מקום ואשר ממנו מבתצע פינוי ע"י העירייה או הרשות המקומית בימים שנקבעו מראש. אם עקירת העץ נמצאת במקום שלא מתבצעת בו פינוי גזם ע"י הרשות, יהיה צורך בהזמנת משאית ומנוף לפינויו ע"י עוקר העצים - מה שעשוי לייקר את המחיר הכולל של העבודה בלפחות 1000 ש"ח. 

שאלות ותשובות בנושא עקירת עצים

לפניכם שאלות שנשאלו ע"י גולשים שהתעניינו בעיקר עצים:

האם ניתן לעקור עץ ללא אישור?

לא. כפי שמפורט בעמוד, עקירת עצים מחוייבת באישור פקיד היערות הממונה באזורכם וביצוע עקירה ללא אישור נחשבת לעבירה פלילה על החוק.


איך מתצעת עקירת עצים בשטח פרטי?

עקירת עצים בשטח פרטי יכולה להתבצע ע"י גיזום,כריתת הגזע ולאחר מכן עקירת הגדם והשורשים, או ע,י חפירה מסביב לעץ והוצאתו בשלמותו בעזרת מנוף. ניתן לראות הסבר מפורט בעמוד.